Themabijeenkomst: Digitale weerbaarheid

De GHOR Gelderland-Zuid, GHOR Gelderland-Midden en Acute Zorgregio Oost slaan de handen ineen en organiseren samen een netwerkbijeenkomst over:

 

Digitale weerbaarheid

Een digitale verstoring, bijvoorbeeld als gevolg van een stroomstoring, softwarefout, brand of cyberaanval is een potentieel risico met een grote impact die de zorgcontinuïteit ernstig kan bedreigen.

 

 

Programma

 

12:00 – 12:30 uur Inloop & lunch
12:30 – 12:45 uur Welkomstwoord door Maurice Peters, adviseur CB & OTO bij Acute Zorgregio Oost
12:45 – 13:30 uur Cybercrime wordt gezien als één van de grootste risico’s van bedrijfscontinuïteit van deze tijd. Sander Vols, Chief Information Security Officer van het Radboudumc vertelt over een incident met een hacker dat in de zomer van 2021 plaatsvond bij het Radboudumc. Hij deelt met ons wat er nodig is om optimaal voorbereid te zijn op toekomstige aanvallen op het gebied van cybersecurity.
13:30 – 14:30 uur Workshopronde 1
14:30 – 14:50 uur Pauze
14:50 – 15:50 uur Workshopronde 2
15:50 – 16:30 uur In gesprek met het panel
16:30 – 17:00 uur Borrelen & netwerken

 

 

Workshops

Beide workshops worden twee keer gegeven. Als deelnemer neem je beide workshoprondes deel aan één van beide workshops.

 

  • Workshop crisistafel – digitale weerbaarheid, door Trimension
    Wat komt allemaal op je organisatie af tijdens een digitale verstoring? Hoe verloopt de alarmering en opschaling en wat is de impact op de zorgcontinuïteit van je zorginstelling? Tijdens deze interactieve workshop doorlopen de deelnemers met een trainer van het crisismanagementbureau Trimension een realistische en concrete casus en kijken we wat de impact kan zijn op je zorginstelling. Aan het einde van de workshop overhandigt de trainer een praktische tool aan de hand waarvan deelnemers binnen hun eigen organisatie verder kunnen werken aan het vergroten van de digitale weerbaarheid.

 

  • Workshop digitale continuïteit en weerbaarheid: voorbereid op een digitale verstoring
    Een digitale verstoring, bijvoorbeeld als gevolg van een stroomstoring, softwarefout, brand of cyberaanval, kan grote impact hebben op de zorgcontinuïteit als je niet goed bent voorbereid. In deze workshop neemt Jessica Overweg (onderzoeker en adviseur bij Agentschap Telecom) met de deelnemers gezamenlijk door hoe je als zorginstelling zelf aan de slag kunt gaan om voorbereid te zijn op uitval van een ICT-systeem. Hiervoor gebruiken wij het Vijfstappenplan van Agentschap Telecom. Het Vijfstappenplan biedt praktische tools voor zorgstellingen om zelf aan de slag te gaan om bewustwording van de afhankelijkheid van ICT te verhogen, digitale kwetsbaarheden te onderzoeken en digitale continuïteit en weerbaarheid in de zorginstelling te borgen.

 

Voor wie?

Iedereen die verantwoordelijk is voor zorgcontinuïteit en de voorbereiding op calamiteiten (o.a. zorgmanagers, kwaliteitsadviseurs, facilitairmanagers en crisiscoördinatoren) en iedereen die verantwoordelijk is voor ICT en/of informatiebeveiliging (bijvoorbeeld CISO/ Security Officer).

 

Waar en wanneer

Brandweerkazerne Wijchen, Bronckhorstlaan 5, 6602 BG, Wijchen

Dinsdag 1 november, 12.00 – 17.00 (inclusief lunch en afsluitend drankje)

 

Aanmelden reservelijst

Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. U kunt zich niet meer aanmelden.