Traumanight: complex voetletsel

Tijdens deze traumanight wisselen we kennis uit over de behandeling van complexe voetletsels en de gevolgen wanneer deze niet of onjuist behandeld worden.  Wanneer voet- en enkelbreuken niet adequaat behandeld worden, kunnen zij op een later moment tot veel klachten leiden. We gaan in op de meest recente inzichten voor het verbeteren van de resultaten en het verminderen van complicaties bij voet/enkel-traumaoperaties.

 

 

Waar en wanneer

Woensdag 30 november , 19.30 – 21.30 uur
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

 

Programma

19.15 – 19.30 Ontvangst en registratie
19.30 – 19.45

Introductie door de voorzitter

Sjoerd van der Meer, traumachirurg Slingeland Ziekenhuis, schetst in de inleiding de omvang van het aantal complexe voet- en enkelletsel landelijk en in de regio.

19.45 – 20.15

Herkennen en beoordelen complex voetletsel

Micha Holla, orthopeed in het Radboudumc neemt de deelnemers mee in het belang van vroegtijdige herkenning van voetletsel. Welke voetletsels zijn met een juiste therapie goed te herstellen, en wanneer kies je voor een operatieve ingreep?

20.15 – 20.45

Behandeling complex traumatisch voetletsel

Tim Schepers, traumachirurg Amsterdam UMC vertelt over de meest recente wetenschappelijke inzichten van voet- en enkeltrauma-operaties, welke behandeling leidt tot de beste resultaten en hoe complicaties voorkomen kunnen worden.

20.45 – 20.55 Pauze
20.55 – 21:25

Leren van casussen uit de praktijk

Trauma- en orthopedisch chirurgen uit de regio brengen casussen in van complex traumatisch voet- en enkelletsel in de praktijk. In dit programmaonderdeel staat de interactie en het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal. Daarbij wordt de kennis van de voorgaande sprekers direct meegenomen in de reflectie op de casussen.

21.25 – 21.30 Samenvatting en afsluiting door de voorzitter

 

Avondvoorzitter

Sjoerd van der Meer, chirurg Slingeland Ziekenhuis

 

Doelgroep

(Trauma)chirurgen, orthopeden, AIOS Heelkunde en SEH-artsen werkzaam in Acute Zorgregio Oost.

 

Accreditatie

Twee accreditatiepunten zijn toegekend door ABAN.

 

Inschrijven

Schrijf je online in.