Gecompliceerd letsel van de onderste extremiteit: het verhaal van twee patiënten

16 maart 2023

Als zorgprofessional in de acute zorg neem je vaak in korte tijd beslissingen, voer je behandelingen uit en breng je de patiënt naar het best passende ziekenhuis. Maar wat gebeurt er met patiënten nadat de acute zorg verleend is? Soms volgt voor de patiënt nog een lang revalidatietraject waar je als professional werkzaam in de acute zorg geen weet van hebt. Daarom kan het interessant zijn om trauma eens vanuit het perspectief van de patiënt te bekijken, in plaats vanuit medisch inhoudelijk oogpunt. Tijdens de ketenavond van woensdag 8 maart belichtten we dit perspectief door twee patiënten aan het woord te laten die een ernstig letsel aan de onderste extremiteit hebben gehad. Beiden deelden hun unieke verhaal, hun ervaringen in de (acute) zorg en welke impact het op hen had en heeft. Het was een bijzondere ketenavond omdat we als acute zorgprofessionals dit keer een kijkje áchter de schermen kregen.

 

Geavanceerde wondgenezing technieken

Naast casuïstiek was er ruimte voor medisch inhoudelijke verdieping. Mariëlle Vehmeijer vertelde over de geavanceerde wondgenezing technieken die in het Radboudumc Wondexpertisecentrum (RUWEC) worden gebruikt.

 

Volgende ketenavond: Dyspnoe

De volgende ketenavond gaat over Dyspnoe en daarbij is de focus medisch inhoudelijk. We gaan daar in op wat je als acute zorgprofessional kunt doen en waar je op moet letten bij mensen met Dyspnoe.

 

  • 12 april van 19.00 tot 21.30 uur
  • CWZ, Nijmegen

 

Kom je ook?