Karin van den Berg, hoofd AZO neemt afscheid

31 oktober 2023

Op 31 oktober neemt Karin van den Berg, hoofd AZO, afscheid van AZO en daarmee van het ROAZ Acute Zorgregio Oost. Vijftien jaar was zij een vertrouwd gezicht in de regio en heeft zij zich toegewijd aan de ontwikkeling van het ROAZ Acute Zorgregio Oost dat in 2008 voor het eerst bijeenkwam op basis van een wettelijke opdracht. In onderstaand bericht geeft Karin een terugblik op deze periode.

 

Karin: “Toen ik 1 februari 2009 startte bij het ROAZ Acute Zorgregio Oost was net een eerste bestuurlijke bijeenkomst geweest, er was een voorbereidingsgroep ROAZ (nu tactisch ROAZ), maar meer nog niet.

 

De afgelopen ruim 14, bijna 15 jaar, is er veel veranderd in de structuur van het ROAZ, en zijn er veel ontwikkelingen geweest.

 

Ik heb de opdracht van AZO, en daarmee die van mij altijd gezien als ondersteunend aan het netwerk, coördineren van de samenwerkingsprocessen, en verbinden wat en waar verbonden kon en moest worden.

 

Ik heb met plezier mijn best gedaan om mijn bijdrage te leveren om ons ROAZ een eigen persoonlijkheid en karakter te geven. Dat vind ik ook wel de essentie van de regionale samenwerking. Daarbij heb ik vastgehouden aan het aloude devies rust reinheid en regelmaat. Je niet gek laten maken, koers houden, doen wat je beloofd te doen, vasthouden aan een structuur zodat er een plek is waar de partners uit de regio elkaar ontmoeten en waar gedeeld kan worden, en beschikbaar zijn.

 

Hoewel we al veel bereikt hebben als ROAZ, ligt er ook nog veel open. Ik zal dit zeker volgen vanuit mijn nieuwe functie als programmadirecteur bij het zorgnetwerk Regio Nijmegen op één lijn. Daar wacht een organisatie die zich nog aan het ontwikkelen is en waar ik mijn ondersteuning aan kan geven.”