Onderzoek en scholing

We organiseren scholingen voor professionals werkzaam in de acute zorg.

Ook doen we onderzoek om de acute zorg te verbeteren.

 

Scholingsactiviteiten

Voor professionals in de acute zorg organiseren we maandelijks scholingsavonden. Op die avonden staat een onderwerp vanuit de acute zorg centraal. Verschillende sprekers delen hun kennis.
Lees meer over scholingsavonden en hoe je kunt inschrijven.

 

Traumaregistratie

Alle ziekenhuizen in de regio verzamelen gegevens over opgenomen traumapatiënten. Daarmee hebben we meer inzicht in de omvang, opvang en behandeling van deze patiënten. Deze gegevens van de 11 regio’s worden verzameld in de Landelijke traumaregistratie (LTR).

 

Monitor Acute Zorgketen

Deze monitor geef inzicht in de patiëntstromen in de acute zorgketen. Alle organisaties binnen ons netwerk dragen bij aan de tweejaarlijkse dataverzameling. Lees meer over het proces, de privacy en welke data we verzamelen.  De monitor is een belangrijk database om binnen het netwerk vragen te beantwoorden over de bereikbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van de acute zorg.

 

Onderzoek

Regiopartners en AZO doen samen onderzoek naar onderwerpen die relevant zijn voor de acute zorgketen in de regio. We werken daarbij samen met kennisinstellingen zoals Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Universiteit Twente, het ErasmusMC en andere netwerken acute zorg. Enkele voorbeelden van afgeronde onderzoeksprojecten:

 

Enna van der Sluis

  • Secretaresse - algemene ondersteuning en contactpersoon voor de scholingsavonden
  • 024 3610722
  • enna.vandersluis@azo.nl

Anneke Bloemhoff