Scholingsavond 13 november: Verkeersveiligheid; hoe ongevallen en letsels te voorkomen en hoe te genezen

Foto Tom Hessels


Het verkeer lijkt steeds veiliger te worden. Vergeleken met 20 jaar geleden is het aantal dodelijke slachtoffers van verkeersongevallen met bijna 60 procent afgenomen. Zet deze trend door? Of strooit de vergrijzing of een andere factor roet in het eten van deze mooie cijfers?

 

Speciaal voor jou hebben we op deze avond vier sprekers, uit alle windstreken van het vakgebied. Zo blijft je kennis up-to-date en krijg je praktische tips over je handelen in geval van nood.

 

Dr. Letty Aarts (SWOV) vertelt over het voorkomen van ongevallen. De aantallen, de soorten en de trends. Welke letsels zien we? En wat betekent dit voor de hulpverlener op straat of op de SEH?

 

Weet jij precies wat je moet doen als het misgaat? Erik de Kunder (Provectus) vertelt je hoe je efficiënt en effectief kunt handelen. Wat heb je nodig in welke situatie? Ken je alle nieuwe hulpmiddelen al? En natuurlijk leer je ook hoe je zelf veilig blijft.

 

Ook overheid en automakers besteden veel aandacht aan veiligheid. Volvo is een pionier op dit gebied. Namens Volvo vertelt Arthur van Es wat zij en de branche doen om levens te redden. En omdat een veilige auto nog veiliger is op een veilige weg, hebben we ook Maarten Ederveen (Ministerie IenW) gevraagd om te vertellen welke ideeën Den Haag hier over heeft. Welk veiligheidsbeleid is er, en welke gevolgen heeft dit voor de soorten letsel die wij zien?

 

Programma:

18.30 – 19.00 Ontvangst en registratie

 

19.00 – 19.10 Inleiding door de avondvoorzitter

 

19.10 – 19.45 “De keerzijde van een dagelijkse bezigheid: verkeersongevallen in Nederland” – Dr Letty Aarts, SWOV, Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid

 

19.45 – 20.15 Veiligheid en time management in hulpverlening op straat – Erik de Kunder, Directeur Provectus

 

20.15 – 20.30 Pauze

 

20.30 – 21.00 Inspanning van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om letsel en ongevallen te voorkomen – Dhr Maarten Ederveen, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

 

21.00 – 21.25 Volvo Visie op veiligheid – Arthur van Es, Directeur Marketing Volvo Nederland

 

21.25 – 21.30 Afronding

 

Voor wie?

Professionals werkzaam in de acute zorg zoals: meldkamercentralisten, ambulancemedewerkers, MMT-medewerkers, huisartsen, SEH- artsen, verpleegkundigen (SEH/IC), huisartsen, traumatologen, chirurgen en orthopeden.

 

Waar?

Radboudumc, Studiecentrum, Hippocrateszaal, route 77

 

Avondvoorzitter:

Joost Peters, Traumachirurg – MMT arts Radboudumc

 

Accreditatie is aangevraagd bij de ABAN, V&VN, NVAM en NVBMH


De inschrijving voor deze scholingsavond is gesloten.

 

Bij het versturen van dit formulier ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door AZO voor deelname aan deze scholing.